Blog

5 Redenen om jouw huis een epoxy vloer te geven

Een epoxy vloer is duurzaam, hard en geeft een moderne en ruimtelijke look. Epoxy is een kunsttof harssoort die in vloeibare vorm over de ondervloer wordt gegoten waarna deze zich uithardt tot een gladde en strakke vloer. Hieronder geef ik je 5 redenen geven waarom een epoxy vloer een aanwinst voor je huis is.

Perfect voor jouw nieuwe huis

Epoxy is zeer geschikt voor nieuwe en grote ruimtes. Doordat je deze vloer in vloeibare vorm in jouw huis aanbrengt kun je gemakkelijk grote en lege oppervlaktes bedekken. Belangrijk is wel dat er een rechte en strakke ondervloer ligt. Wanneer epoxy uithardt wordt hij zeer hard en sterk, maar weinig flexibel en je wilt geen hobbels in je vloer. Natuurlijk is de vloer ook geschikt voor jouw huidige huis maar houdt er dan rekening mee dat je controleert of je ondervloer recht en strak ligt.

Moderne look

De vloer is in alle mogelijke kleuren verkrijgbaar waardoor je deze perfect op jouw wensen kunt afstemmen. Daarnaast kan deze afgewerkt worden in hoogglans of mat. De vloer geeft een moderne uitstraling en past goed bij een industriële of strakke inrichting van je huis. Bovendien geeft de vloer een gevoel van ruimte door de vlakke en gelijkmatige structuur. Ieder nadeel heeft zijn voordeel: een epoxyvloer is helaas niet geschikt om te combineren met vloerverwarming. Als je echter een goed geisoleerd huis hebt of genoeg warmte aan de CV hebt is vloerverwarming niet altijd nodig. Wil je dit toch? Dan zou je wellicht beter voor een PU-gietvloer (Polyurethaan) kunnen kiezen.

Veilig voor allergieën

De kunsttof basis van de vloer maakt hem erg geschikt voor mensen met een allergie voor huisstofmijt, astma of andere longaandoeningen. De vloer neemt geen stof en vuil op en is hierdoor zeer hygiënisch en makkelijk te reinigen (zie hieronder). Helemaal onbedekt (maar wel volledig allergie-vrij) kan de vloer een wat koele uitstraling hebben. Je kunt er dan altijd zelf voor kiezen om toch een kleed of andere bedekking op te leggen. Een ander groot voordeel is dat de vloer gemakkelijk te onderhouden en te reinigen is. Een epoxy vloer is bestand tegen water, andere vloeistoffen en chemicaliën. Dit maakt de vloer ook zeer geschikt voor een gezin. Doordat de vloer zo hard is is hij bestand tegen slijtage en kan hij veel belasting verdragen.

Een laatste tip

Zoals voor veel klussen in en rond het huis geldt: bespaar niet op het inhuren van een professional voor het aanbrengen van deze vloer als je twijfelt of je dit zelf wilt doen. Niet alleen kun je erop vertrouwen dat een expert precies weet hoe hij deze vloer moet leggen, ook weet hij hoe je dit op een verantwoorde manier doet als het gaat om veiligheids-en gezondheidsregels. Vloeibare epoxyhars bevat chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid als je niet de juiste veiligheidsmaatregelen neemt. Laat dit dus het liefst over aan een expert, voor een prachtig en veilig resultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *