Blog

De laatste trends in badkamerinterieur

Laatst heb ik een vriend geholpen met het renoveren van zijn badkamer (hij ging van een naoorlogs-wit-tegel-badkamertje naar een prachtige, strakke, bijna geheel zwartstenen ruimte) en dit bracht me op ideeën. Ik heb m’n badkamer eigenlijk nooit gezien als iets waar echt interior design aan te pas zou kunnen komen, maar nu, voor het eerst, dus wel. Ik ga ook mijn badkamer een make-over geven. Doe je mee? Laten we eens kijken wat er helemaal in is op het gebied van kranen, tegels en meer. Misschien neem ik wel een vrijstaand bad.

Join the Dark Side

Zoals ik hierboven ook al zei, is een donker interieur helemaal hip voor je badkamer. Zwarte of grijze tegels, die in verschillende hoeveelheden worden gebruikt. In grotere badkamers zie je de kleur bijna je gehele badkamer bedekken (vaak alleen niet het plafond, en de binnenkant van je badkuip en wastafel). In kleinere ruimtes, waar een compleet donker interieur een verkleinend effect heeft, wordt vaak een accentmuur gebruikt. Nog een pluspunt aan een (semi) donker interieur, is dat planten en andere dingen met felle kleuren nog meer opvallen.

Überhaupt roosgoud

Dit is minder een overall interieur trend, en meer een detail, maar de kleur roosgoud is ontzettend in. Je ziet deze glamoreuze kleur verschijnen als randen van spiegels, op douchekoppen, kranen, wastafels, handdoekrekjes en nog zo veel meer. Het fijne aan de kleur is dat het een hele gewone badkamer er snel chique uit kan doen zien, zonder überhaupt grote oppervlakken te bedekken. Met een enkel accent of detail in roosgoud is je badkamer gelijk al een stuk luxueuzer.

Vrij & staand (of hangend)

Ook is tegenwoordig bijna alles vrijstaand, in hoeverre dat kan. Wastafels en toiletten worden opgehangen aan de muur, en staan niet langer op de grond. Het vrijstaand bad is nog altijd een prachtige toevoeging aan elke badkamer, en geeft het een bepaalde ruimtelijkheid en rust. Je wilt nog drie keer zo graag in bad als je badkuip er mooi uit ziet. Voor mij is een Victoriaans vrijstaand bad op (roos)gouden pootjes de winnaar, maar je hebt zo veel mooie meubels om uit te kiezen. Er zijn zelfs badkuipen in de vorm van een J!

Dit zijn de mooiste badkamertrends van het moment, en ik hoop dat je hier wat inspiratie uit kan halen voor je eigen badkamer interieur! Een donkere badkamer is prachtig, maar ook een enkel roosgouden accentje doet al superveel. Het belangrijkste is dat jij van je badkamer geniet, dus doe lekker wat jij wilt in 2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *