internet2
Blog

De wereld ligt aan je voeten

Tegenwoordig gebruiken we het internet zo veel en zo vaak dat we soms niet eens meer beseffen hoe bijzonder het eigenlijk is. Om dat te beseffen zal ik even in het kort toelichten wat internet eigenlijk is. Het internet is een netwerk van miljoenen computers die over de hele wereld staan. Internet heeft verschillende mogelijkheden. Je kan er namelijk informatie aanbieden maar ook opvragen. Daarnaast kan je deze ook digitaal versturen. Het is dus mogelijk om met mensen van over de hele wereld te communiceren zonder ze daadwerkelijk in het echte leven ooit tegen te komen.

Wat is daar zo bijzonder aan

Omdat we er zo veel gebruik van maken is het als het ware alweer gewoon geworden. Toch is dat niet het geval. Zeker de mensen die met het gebruik van internet zijn opgegroeid zullen zich er waarschijnlijk maar moeilijk een voorstelling van kunnen maken. Maar beeld je nog eens in dat het nog niet eens zo heel lang geleden is dat er nog geen internet bestond voor consumenten. Als je iemand wilde bereiken moest je die een brief sturen of via de vaste telefoonlijn opbellen.
Moet je je voorstellen dat je iedereen in de hele wereld kunt bereiken door simpelweg een paar klikken op je muis te geven op je computer die gewoon in je eigen huis staat. Dan heb ik het dus over mensen in Canada of Australiƫ bijvoorbeeld. Als je er echt even over na denkt is dat toch eigenlijk te bizar voor woorden?

Nadeel

Toch denk ik soms ook wel eens dat het internet een nadeel kan zijn. Omdat er zo snel digitaal gecommuniceerd kan worden, verwachten mensen ook sneller antwoord en sneller handelen. Je hoort wel eens dat mensen 24 uur per dag bereikbaar zijn voor hun werk. Dat komt natuurlijk niet alleen door het internet maar ook door de opmars van de mobiele telefoon. Bedenk maar eens wanneer je zelf voor het laatst de deur uit bent gegaan zonder telefoon. Het is net zoiets geworden als de deur uitgaan zonder portemonnee. Daar komt nog eens bovenop dat eigenlijk iedereen (tenminste iedereen die ik ken) een internetabonnement heeft afgesloten op zijn telefoon. Je kan dus gewoon op google maps waar je ook bent. Dat is handig voor als je niet wilt verdwalen. De andere kant is dat je dus ook altijd in staat bent om op je e-mail te kijken.
Wat vind jij? Wegen de voordelen op tegen de nadelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *