Blog

Goed passende kleding is belangrijk

Wanneer je een maatje meer hebt, heb je soms het idee dat niet alle kleding bij je lichaam past. Maar het is soms gewoon erg lastig om dan de juiste modellen te vinden voor jouw lichaam. Maar wanneer je die eenmaal gevonden hebt, dan kan je alles aan. van grote maten tuniek tot jurk. En het begint vooral bij jouw onderkleding. En ook wanneer je de juiste bh grote cup hebt gevonden, zit eigenlijk alles al een stuk beter. En dat is een van de redenen waarom een goede bh zo belangrijk is. Meer redenen weten? Lees dan verder.

 

Waarom een goede bh oh zo belangrijk is

Soms vergeten wij vrouwen het belang van goede lingerie wel eens. Ik spreek uit ervaring hoor: sommige bh’s draag ik al jaren. ‘Ze zitten nu prima’, is mijn gedachte dan. En ‘ze doen wat ze moeten doen’. Een tijdje terug was een van mijn favoriete bh’s toch echt kapot: de beugel prikte door de bh heen. Hoog tijd dus voor een nieuwe. In de winkel opende de medewerkster mijn ogen.

Een stevige bh

Het probleem van bh’s die al jaren oud zijn is vaak dat ze hun stevigheid verloren zijn. Tig keer in de wasmachine, veelvuldig dragen: allemaal oorzaken van een bh die na verloop van tijd minder steun biedt. Maar waarom is een stevige bh nu zo belangrijk?
Om te beginnen heeft een stevige bh invloed op je houding. Want als je een lossere bh aan hebt, ga je vaak al minder recht staan dan met een stevige bh. Daarnaast biedt een goede bh je borsten en schouders ondersteuning. Dat zorgt ervoor dat je minder snel klachten krijgt in je nek en rug. Zeker bij grote borsten wordt het belang van een goede, stevige bh alleen maar belangrijker.

Zelfverzekerd

Een goede bh zorgt er ook voor dat je je zelfverzekerder voelt. Wanneer je een T-shirt of jurkje draagt komen je borsten mooier uit in een stevige, goed zittende bh dan wanneer je een losse, lubberige bh draagt. 
En behalve de stevigheid krijgt je zelfverzekerdheid ook een enorme boost als jij mooie lingerie draagt. Ook al ziet niemand je lingerie, als jij onder jouw jurk een mooi setje draagt dat lekker zit, voel je je ook beter.

Katoen en katoen

Er zit veel verschil tussen bh’s. Je kunt voor een paar euro bij een goedkope winkel, maar weet dat goedkoop vaak duurkoop is. Zo vertelde de medewerkster van de lingeriezaak me dat er veel verschil zit tussen het ene katoen en het andere katoen. Merken in het hoge segment maken alleen gebruik van katoendraden waar geen bolletjes aan zitten. De resten van dit katoen worden vervolgens gebruikt voor goedkopere kleding en ondergoed. Wanneer jij een goedkopere katoenen bh koopt, denk je wellicht: katoen is katoen. Maar dat is dus niet zo, er zit veel verschil tussen het ene katoen en het andere. 

De juiste maat

Tot slot een inkoppertje: de juiste maat bh kopen is heel belangrijk. Als je graag online shopt is dat geen enkel probleem, alleen raad ik wel aan om toch één keer naar een winkel te gaan om je maten op te laten meten. Zo weet je precies wat jouw maat is. En misschien vind je het een vervelend of raar idee dat iemand jouw borsten deels ziet, maar geloof me: die zien ze honderden per dag. Het is super waardevol om je juiste maten te weten en daarna kun je gewoon alsnog veilig online je bh’s shoppen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *