Blog

Hoe wij onze droombadkamer bouwden

Toen mijn man en ik een aantal jaar geleden ons huis kochten, was niet alles precies zoals wij dit graag wilden. Het liefst zouden wij meteen alles verbouwen, maar hier hadden wij uiteraard het geld niet voor na de koop van het huis. Daarom besloten wij elk jaar 1 kamer in het huis te verbouwen. Dit jaar was de badkamer aan de beurt. In deze blog lees je hoe wij onze badkamer verbouwden tot de meest luxe ruimte in ons huis. 

‘Out with the old’

De badkamer was denk ik wel de verbouwing waar ik zelf het meest naar uit heb gekeken. Vanaf het begin was ik al niet tevreden met dit deel van het huis. De badkamer was enorm inefficiënt ingericht en alle badmeubels leken uit de 19e eeuw te komen. Ik stond er dan ook op om eerst de hele badkamer eruit te halen en weer helemaal opnieuw te beginnen. Dit was dus onze eerste stap in de verbouwing van de badkamer. Ik kan deze stap zeker weten aanraden. Door alles eruit te halen, zie je pas hoeveel ruimte je daadwerkelijk hebt en kun je dit helemaal naar jouw zin inrichten. Hoe onze badkamer eerst was ingericht, paste er geen bad in. Doordat wij alles eruit haalde, zagen wij dat hier meer dan genoeg plek voor was. Nu hebben wij dus niet alleen een douche, maar ook een heerlijk bad!

Moderne badmeubels

De volgende stap was om alle nieuwe badmeubels te plaatsen. In alle verbouwingen die wij tot nu toe al gedaan hebben aan het huis, zijn wij voor een hele moderne en strakke stijl gegaan. Dit wilde wij dus ook doorzetten in de verbouwing van de badkamer. Dus bij het kiezen van nieuwe badmeubels, kozen wij ook voor meubels met een moderne stijl. Om te beginnen kozen wij voor matte, donkergrijze tegels. Voor de badmeubels gingen wij voor een witte kleur, om te zorgen voor een mooi contrast. Zo kozen wij bijvoorbeeld voor een hele strakke, witte wastafel met een soort fonteintje als kraan. Uiteraard kan een moderne badkamer natuurlijk niet zonder een regendouche, dus ook dit plaatsten wij in onze gloednieuwe badkamer. 

De laatste stap

Na het plaatsen van de badkamer, leek hij eigenlijk al helemaal af. Toch zijn er nog een aantal decoratieve dingen die je in je badkamer kunt plaatsen om de ruimte helemaal bij elkaar te laten komen. Wij kochten bijvoorbeeld al onze handdoeken in verschillende tinten rood om wat extra kleur toe te voegen. Daarnaast zetten wij wierook stokjes neer met een heerlijke hammam geur. Hierdoor ruikt onze gloednieuwe badkamer altijd net naar de sauna, wat een heerlijk ontspannend gevoel geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *