Blog

Je moet niet luchtig doen over je slaap

Wanneer je voor thuis een bed wilt kopen doe je vooraf goed research over allerlei kenmerken van het bed. Het formaat, de structuur, de prijs enzovoort. Je gaat niet over één nacht ijs. Jouw nachtrust in combinatie met regelmaat is ontzettend belangrijk voor je lichaam en geest. Maar wat nou als je gaat logeren of kamperen? Of als er iemand anders bij je de nacht gaat doorbrengen? Dan koop je een goedkoop luchtbed zonder al te veel research te doen. Maar is dat wel verstandig? En waar moet je opletten bij het kopen van een luchtbed? In deze blog zetten wij het uiteen voor je.

Goedkoop is niet perse duurkoop

Bij het kopen van een luchtbed is toch de eerste gedachte van veel mensen vaak de prijs. Deze kan bij een luchtbed variëren van een tientje voor een goedkoop luchtbed tot een paar honderd euro voor een luchtbed uit het hogere segment. Maar wil dit dan ook zeggen dat een goedkoop luchtbed van een lagere kwaliteit is? Het antwoord hierop is eigenlijk simpel: nee. Gerenommeerde merken als Bestway en Intex bieden al voor een laag bedrag een uitstekend luchtbed. Het prijsverschil zit hem dan ook niet in de kwaliteit van het luchtbed. Wanneer je een dusdanig goedkoop luchtbed koopt is het enige verschil vaak het formaat. Het zijn de kleinere modellen die een zachtere prijs hebben ten opzichte van de grote, vaak tweepersoons luchtbedden. 

Waar je wel op moet letten

Nu duidelijk is dat ook een goedkoop luchtbed prima aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet, rest natuurlijk wel de vraag waar je wel op moet letten behalve de prijs. Ten eerste is natuurlijk de vraag of je van plan bent alleen op het luchtbed de nacht door te brengen of dat je dat met een bedpartner wilt doen. Let dus goed op de breedte van het luchtbed om te bepalen of deze voldoende is. Hier geldt natuurlijk wel, hoe minder breed het luchtbed, hoe goedkoper deze is. 

Verder is belangrijk of je het luchtbed binnen of buiten wilt gaan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een festivalletje waar je overnacht. Voor deze aangelegenheden zijn weer andere luchtbedden geschikt dan wanneer je je kleine neefje of nichtje voor een nachtje thuis ontvangt. Wil je een luchtbed in jouw blauwkleurige tent? Dan is het natuurlijk ook esthetisch meer verantwoord om een blauw luchtbed te kopen. Ten slotte is het de moeite waard om te kijken wat voor ligvlak het luchtbed precies heeft. Waar bijvoorbeeld de goedkopere luchtbedden vrij vlak zijn, zul je zien dat bij luchtbedden in het duurdere segment een speciale anti-val rand zit en hebben deze vaak een ingebouwd hoofdkussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *