Blog

Snijhulp nodig in de keuken? Een keukenmachine doet het voor je!

Heb je weinig tijd en zin om iedere avond groente te snijden ter voorbereiding op de avondmaaltijd? Staat het je tegen om in plaats daarvan voorgesneden groente te kopen in de supermarkt? Met een keukenmachine kan je toch genieten van vers gesneden groente, zonder dit klusje zelf te moeten doen. Daarnaast kan dit apparaat je bijvoorbeeld ook helpen met het kneden van deeg.

 

Snijden, hakken, raspen!

Er bestaan verschillende soorten keukenmachines die je bij verschillende klusjes kunnen helpen. Met compacte foodcompressors kun je bijvoorbeeld met één druk op de knop gemakkelijk snijden, raspen, schaven en hakken. Er bestaan ook andere keukenmachines waarmee je met één druk op de knop snel kunt raspen. Stel de gewenste rasp in, kies voor de passende raspsnelheid en druk op de schakelaar. Vergeet niet een kom onder de keukenmachine te zetten zodat je geraspte groenten niet op het aanrecht vallen.

 

Beslag mixen

Met een kleine keukenmachine kan je daarnaast gemakkelijk beslag mixen zonder al te veel moeite. De garde van de keukenmachine veegt bij iedere draaibeweging over de rand en bodem van de kom. Op die manier wordt al het beslag meegenomen en zorgvuldig door elkaar gemengd. Perfect voor als je normaal een vermoeide arm krijgt van het mengen of als je intussen de vorige batch cup cakes aan het versieren bent. Je hoeft voortaan alleen maar de ingrediënten bij elkaar in een kom te gooien en de machine doet de rest van het werk voor je!

 

Recept voor de keukenmachine: heerlijke pesto

Pesto is het ideale recept om met een keukenmachine voor te bereiden. Voor dit recept heb je basilicumblaadjes, knoflook, pijnboompitten, olijolie en eventueel peper en zout nodig. Plaats 25 gram basilicum, 1 knoflookteentje en 2 eetlepels pijnboompitten in de kom van de keukenmachine. Hak deze fijn met het snijmes. Voeg daarna ongeveer 100 milliliter olijfolie toe en meng dit op de hoogste stand. Als laatste voeg je ongeveer 25 gram Parmezaanse kaas toe en eventueel wat peper en zout. Meng dit kort door het mengsel. Geniet van heerlijke verse pesto door je pasta of op een toastje!

 

Compact op je keukenblad

Zeker als je een wat kleinere keuken hebt, ben je liever niet de helft van je aanrecht kwijt aan een grote keukenmachine. Op XAB.nl vind je verscheidene compacte keukenmachines die niet veel ruimte innemen. Een foodprocessor is bijvoorbeeld slechts 19 bij 15 centimeter aan oppervlak. Dit is eventueel ook makkelijk op te bergen in een keukenkastje!

 

Kortom, een keukenmachine bespaart je tijd die je normaal kwijt bent aan het voorbereiden van je ingrediënten.

4 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.