led inbouwspots
Blog

Terrasverlichting op z’n best

In de zomer is het heerlijk om buiten te kunnen zitten. De tuin is dan de ideale plek om te genieten van het warme weer. Vooral de zomeravonden met vrienden en familie op het terras zijn mooie momenten. Het is dan ook een goed idee om voor de zomer het terras eens een opknapbeurt te geven. Goede nieuwe verlichting is een must! Zelf heb ik afgelopen zomer menig avond op mijn sfeervol verlichte terras doorgebracht. Als basis heb ik gekozen voor goede ledverlichting. Deze verlichting gaat namelijk lang mee en is goed bestand tegen alle weersomstandigheden. Wanneer je buitenverlichting aanbrengt, moet je goed letten op de waterdichtheid. Daarnaast kun je kiezen voor bijvoorbeeld sfeerverlichting, zoals ik heb gedaan, maar ook voor oriëntatieverlichting of een combinatie van de twee. 

Led spots geven sfeer in de tuin

Een terras krijgt net dat beetje extra wanneer er sfeervolle belichting wordt aangelegd. Met led inbouwspots kan je ook in het donker nog gezellig wat drinken of genieten van een goed boek. Dimbaar licht is altijd een goede keus, omdat je dan zelf de intensiteit kan regelen. Voor mij is dit ideaal, omdat het soms gewoon gezelliger is met wat minder fel licht. Het hoeft overigens niet alleen wit licht te zijn. De led inbouwspots kunnen in meerdere kleuren worden geleverd, zodat je zelf sfeer kunt creëren. Naast het verlichten van de terrasoverkapping kan je muurspots in laten bouwen. Ideaal wanneer je licht uit verschillende hoeken wilt hebben! En mooi warm licht dat vanuit de terrasvloer omhoogkomt is natuurlijk ook echt een aanrader. 

Nooit meer struikelen!

Naast een mooie verlichting van de zithoek en het terras, zijn inbouwspots ook uitermate geschikt als verlichting van het tuinpad. Ongetwijfeld heb je het wel eens meegemaakt dat je laat thuiskwam en in het donker struikelde over een loszittende tegel of een traptrede naar de voordeur. Dat is verleden tijd met tuinverlichting! De inbouwspots langs het tuinpad hebben mij al veel blauwe plekken bespaart. Naast dat het je tuin veiliger maakt, is het natuurlijk ook gewoon een stuk mooier om goede verlichting te hebben. In elke netjes aangelegde tuin hoort de verlichting er nu eenmaal bij. Met led spots kies je voor een duurzame verlichting die je helemaal aan kunt passen aan je eigen wensen. Het is ook niet moeilijk om zelf alles te installeren, binnen no time heb je een prachtig verlichte tuin waar je trots op mag zijn!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *