Blog

Werken in de wildernis?

Vandaag de dag leven er meer mensen in steden dan op het platteland en in de wildernis. Ze zoeken naar werk en een leven met regelmaat. Het verschil tussen deze mensen en mijzelf is dat ik ontdekt heb dat ik een stuk gelukkiger wordt van de wildernis dan het leven in de stad. De regelmaat die het mij geeft verveelde me al snel. Persoonlijk ontdekte ik dit al rond mijn zestiende levensjaar, maar helaas was ik destijds te jong om mijn eigen pad te kiezen. Mijn ouders en hun ouders voor hun hadden hun hele leven in de stad gewoond. Ik merkte dat de regelmaat me al snel begon te vervelen. Elke kerst maakte we een uitstapje naar de Veluwe om daar in een huisje te verblijven. Ik kwam daar altijd compleet tot rust. Het is daarom dat ik op mijn achttiende verjaardag besloot om uit huis te gaan en in de natuur te gaan leven.

De blokhut

Een blokhut ergens in de wildernis van Nederland betekent twee dingen. De eerste is gelukkig dat de kosten voor een huis een stuk lager liggen dan die in de Randstad. Dit is een gigantisch voordeel. Dankzij de spaarrekening die mijn ouders hadden geopend toen ik geboren werd had ik voldoende vermogen om een kleine hypotheek aan te vragen. Deze gebruikte ik om een blokhut midden in het nationale park Veluwezoom te kopen. Slechts een handjevol Nederlanders wonen daar en allemaal ver van elkaar verwijderd. Zelf had ik een rustig plekje gekozen op een oude heuvelrug omringt door loofbomen. Het was een schitterend plaatje en elke winter maak ik een foto van het tafereel om als kerstkaart naar mijn familie en vrienden te sturen.

Werk?

Een tweede consequentie van het wonen in de wildernis is echter minder positief. Zoals eerder gezegd wonen veel mensen niet voor niets in steden. Er is nou eenmaal veel werk te vinden. Op de Veluwe was hier totaal geen sprake van. En ik moest toch op de een of andere manier een manier vinden om mijn hypotheek terug te betalen. Van veel mensen kreeg ik de tip om dan boswachter te worden. Dit zou echter wel betekenen dat ik weer terug moest naar de stad om daar een opleiding voor te volgen. Dit wilde ik natuurlijk niet. Daarom koos ik ervoor iets te doen met vaardigheden die ik al had. Ondanks dat mijn ouders in de stad woonden gingen we vaak jagen op herten. Over de jaren heen was ik hier heel goed in geworden. Ik had zelfs een paar trofeeën voor mijn jaagkunsten gewonnen. Ik besloot hier mijn geld mee te verdienen. Het jagen op wild leverde vlees en huiden op. Deze wist ik gelukkig via e-commerce marketing aan de mensenmassa's te brengen. Tassen en kledingstukken kon ik maken van de hertenvacht en het hertenvlees verkocht ik aan rijke families waar ik nog nooit van gehoord. Het is zeker uniek, maar op deze manier kan ik mijn droom van het leven in de Nederlandse wildernis wel volbrengen. Bedankt internet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *